otrdiena, 2012. gada 4. decembris

Zupa- Smaržas Buķete

Dažreiz atrodas tādas ēdienu pērles, ka mēli var norīt. Šī te ir viena no tādām. Atrasta receptes.lv Iesaku gatavojot izbaudīt vienreizējo smaržas buķeti.
Dāmas un Kungi- Lēcu Zupa Indiešu Gaumē!
 
 
Iesākumā izvāri (bez garšvielām) 250gr lēcas (pirms tam stundu izmērcē tās, vāri tajā pašā ūdenī) vienā katliņā un kādus 200 gr rīsus (gargraudu) otrā katliņā.
 

Pannā sacep smalki sagrieztus sīpolus (1-2gb), ķiplokus (5-6 daiviņas), sauju ķimenes (vai kumina sēklas) , lauru lapu, sarīvētu ingvera saknes gabalu (apmēram tējkaroti), 1-2 saujas zemesriekstu, šķipsniņu čilli pipara, es vēl liku klāt papriku(1/2gb). Mazliet apcep, pievieno sakapātus tomātus (2-3 gb) un apcep arī tos.
 

 
Visam vajag izskatīties nu tā smuki tumīgam.
Pēc tam pievieno klāt lēcām un ļauj savārīties. Pēc garšas pieliek sāli, ja gribās asāku, tad čilli piparus. Var taisīt kā biezzupu un blenderēt, var ēst tāpat ko iesaku pati.
 

 
Ēd kopā ar rīsiem. Var arī bez rīsiem. Pietiek četriem lieliem vēderiem.
 
 
 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru