piektdiena, 2015. gada 23. janvāris

Stokholmas Diēta



Šorīt sēdēju, mēģināju atcerēties, kura slavena latviešu dziedātāja teica, ka, ja necīnīsies ar četriem kg liekā svara, tad vēlāk būs jācīnās ar desmit. Kas to teica, nudien, nespēju atminēties.

Man jau kādu laiku bija krietni vairāk par četriem liekiem. Svārki skaisti karājās skapī, kleitās tik tikko spēju ielīst, un, kad uzkāpu uz svariem- skaitlis pielika punktu un apgaismoja, ka tā turpināt vairs nevar.
Pat īsti nepateikšu, kas bija tas, kas pamudināja tieši šo diētu. Iespējams tas, ka lasot cilvēku atsauksmes- visi negatīvie komentāri nebalstījās uz pieredzi, bet pliku muldēšanu.
Tā nu es izgāju šo slaveno diētu septiņu dienu garumā.

Ja no sākuma priecājos par nomestajiem kilogramiem, kas gan nebija tik daudz kā reklāmrakstos, un līdz vēlamajam vēl mazliet jāpacīnās, ar pašu diētu esmu vairāk kā apmierināta.
Diēta balstās uz vielmaiņas sakārtošanu. Pirmkārt jau attīrot organismu (manā gadījumā tas bija saskābis) un noregulējot vielmaiņu.
Uzturs ir ļoti sabalansēts, tā ļaujot nezaudēt muskuļu masu, bet liekot organismam dedzināt tauku rezerves.
Labākais šai diētā ir tas, ka tai beidzoties nemaz negribas atgriezties pie vecajiem ieradumiem, jo organisms to nemaz negrib. Nekārojas četras kafijas krūzes dienā, nekārojas sviestmaizes utt.
Drīzāk kārojas apēst tos produktus, kas bija iekļauti diētas plānā.
Iepriekš daudz labas informācijas par ēšanu, tās paradumiem un dažādus ieteikumus esmu smēlusies arī tādā grāmatā kā Alens Karrs "Kā viegli nomest lieko svaru".
Tagad arī Latvijas Avīze ir izdevusi labu žurnālu Ēd gudri, ēd vesels , kas ir labs palīgs, lai nedaudz vairāk izprastu mūsu organismu un tā vajadzību pēc ēdiena.

Labu jums apetīti un ziemīgu nedēļas nogali!

1 komentārs:

  1. http://www.spkc.gov.lv/tavai-veselibai/ superīga mājaslapa. Mums sportā šito bija jāstudē. Arī ļoti labas lietas. Praktiski, pamatu pamats.
    Un prieks par Tevi, ka saņēmies, ka izturēji un ka viss turpinās! :))

    AtbildētDzēst