pirmdiena, 2012. gada 15. oktobris

Uz Marsa

Ziņa, ka uz Marsa nosēdnāts Zemes robots "Curiosity" noteikti ir jau apskrējusi ikviena ausi un aci un tas jau kādu laiciņu vairs nav nekāds jaunums. Taču jaunums man bija kāds rakstnieks ar savu grāmatu, proti, Rejs Bredberijs "Marsiešu Hronikas". Jāsaka, ka grāmatu sāku lasīt ar diezgan lielu skepsi, jo grāmata sarakstīta 1950. gadā, bet notikumi grāmatā tiek aprakstīti laikaposmā no 1999.-2026. gadam. Šaubījos vai grāmatā nebūs par daudz novecojušu lietu, jo 50-tajos ne prātā nevarēja ienākt, cik tālu jau būs attīstījusies zinātne. Taču jāsaka, ka neskaitot telefonus mani nekas cits grāmatā netraucēja un hronikas baudīju ar interesi.
Ir jau pagājis mēnesis, kopš lasīju grāmatu, taču fantāzijas un humora pēcgarša ir joprojām, un ik pa laikam atceros grāmatas stāstus un notikumus.
Un vienu varu pateikt pavisam droši, ja "Curiosity" atradīs kaut ko, kas zinātniekiem un pētniekiem nebūs pa prātam, tad man gribēsies pateikt - "Ja jums nepatīk Marss tāds, kāds tas ir, tad brauciet labāk atpakaļ uz Zemi!"
:)

 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru