otrdiena, 2013. gada 7. maijs

Zīmes

Pēdējās trīs nedēļas kaut kā sanāk bieži saskarties ar latvju un baltu zīmju simboliku. I televīzijā redzēti dažādi raidījumi tā sakarā, gan arī ikdienā nākas saskatīt, ieraudzīt mūsu senču doto mantojumu. Tā kā daudz kas bija aizmirsies par zīmju simbolisko jēgu, meklēju informāciju interneta plašumos. Vai jūs, piemēram, ziniet ko simbolizē Māras Krusts? Un Dārziņš (Aka)? Par ko tie atbild, ko sargā? Nu re, es nezināju līdz šim.
Taču, jo vairāk iedziļinos šai visā, jo vairāk man liekas, ka mums latviešiem beidzot ir jāapjēdz cik liels spēks ir šīm zīmēm, un cik ļoti tās ir mūsu. Vēl viens apliecinājums mūsu identitātei. Turklāt- visas šīs zīmes ir tik pateicīgas- tās var ieskrāpēt jebkur. Kur es tās ieskrāpēju, parādīšu kādu citu dienu, jo klaiņojot pa neta plašumiem uzdūros uz kādu mājas lapu, ar kuru ļoti gribas padalīties ar citiem.
Šeit ir lapa ar ļoti skaistām rotām, kuras daiļo latvju raksti. Turklāt lapā ir atrodama informācija par pašām zīmēm. Visu cieņu darbu autorei, jo manuprāt savaldīt visas tās smalkās pērlītes ir milzu talants.
Atrodiet arī jūs savu zīmi. Savu koku. Savu latvisko dvēseli.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru