svētdiena, 2011. gada 29. maijs

Ceriņi

Nočiepu kaimiņpagastā ceriņus. Tas nekas, ka zem mana loga aug ceriņu kupenas,  kaimiņa sētā taču vienmēr zāle ir zaļāka ;)
Smaržojošus, baltus un viloletus. Nedaudz birstošus...Un tā katru pavasari es kaut ko nokavēju. Pagājušo gadu nepamanīju kā zāle sazaļoja, vēl kādu gadu atpakaļ neievēroju pa kuru laiku kokiem lapas saplauka. Gaiļbiksīši ziedēs vai jau noziedēja? Pavasaris ir tik ātrs, ka vajadzētu kā Ziedonim iestādīt ielas vidū rabarberu, apsēsties zem tā, pateikt visam "stop" un vērot kā zeme mostas, zied, dzied, elpo, pulsē
un dāvina šo skaistumu pretī prasot tik vien kā- saudzēt.
Istaba ievīta ceriņu smaržā, vīraka  kociņi aizsūtīti atvaļinājumā skumji nīkst plauktā, un ko gan tiem iesākt pret dabas nepārspējamību?

sestdiena, 2011. gada 28. maijs

Melns

Uzzīmē...
Melnās debesīs melnu putnu.
Kā birst ceriņziedi uz
plakstiņiem un...
Velti tērētās stundas
un sekundes kā debesskrāpji
sagāžas pār vēja atstāto
pasauli...
Kur birst ceriņziedi uz
plakstiņiem un...
Ir grūti spert soli
uz izdedžiem stāvēt
sāp sirds...
-----------------------
Bet ceriņziedi uz
plakstiņiem birst
krāsojot putnu violetā
tik bezjēdzīgi
un gribas
lai apstājas laiks
lai viss ir kā bija
lai putns ir melns
lai debesis zilas
lai ceriņi nebirst

ceturtdiena, 2011. gada 26. maijs

otrdiena, 2011. gada 24. maijs

pirmdiena, 2011. gada 23. maijs

Kaktuss

Audzinu kaktusus. Pirmais ko ņemu vērā iegādājoties jaunu durstīgo ir tā forma, izskats. A, ja zieds nāk komplektā, tad par šo bonusu tikai prieks.
Tā nu, kad vīratēvs man piedāvāja uz vārda dienu griezto puķi pirkt, es viņam turpat veikalā noteicu- grieztā puķe, protams, ir skaaaiiiisti, bet man jau lielāks prieks par, re ku šo, adatu kamolu būs. Un pārdevēja ar, jā jā, un ziedi ar nākmpavasar tam būšot. Noraustīju uzaci, nodomāju- tā jau jūs, pārdevējas, pašu vellu gatavas nopārdot...
Kaktuss uz manas palodzes zied jau trešo pavasari. Zied kā dulls. Pagājušo vasaru 76 ziedi  izziedēja.
Un re, visas pārdevējas nav blēdes, kas tukšu runā :)

pirmdiena, 2011. gada 16. maijs

Dienesta Romāns

Pēdējā redzētā  filma, ko tiešām gribas saukt par mākslas darbu. Neatražota. Gaumīga. Mākslinieciski nostrādāta. Atbilstoša mūsdienām.
Ko tur teikt. Noskatījos divreiz.
Un noteikti šī būs viena no filmām, kas tiks pievienota filmu kolekcijai, kuras tiek skatītas vēl un vēlreiz no jauna.

pirmdiena, 2011. gada 9. maijs

Desa atvaļinājumā

Agrāk par diedzēto pārtikas produktu lietošanu domāju, ka tā jau tāda smalko dāmu padarīšana. Nu jāsaka, ka tad jau dikti smalka pati ar palikusi :D Šopavasar aizsūtīju desu atvaļinājumā un izmēģināju roku kressalātu audzēšanā.
Tā nu, blakus sīpollokiem uz palodzes, saulē sildās mazi aromātiski salātiņi. Ieejot virtuvē roka pati sniedzas pēc zaļā kāruma...
Un nekā grūta jau nav- uzber sēkliņas uz mitru vati un pēc četrām piecām dienām sukā iekšā. Patīk tā viegli kodīgā, aromātiskā garša uz mēles vēl ilgi pēc apēšanas.
Atradu recepti ar diedzētām saulespuķu sēkliņām, he, desas atvaļinājums, šķiet, šogad būs dikti ilgs :)

piektdiena, 2011. gada 6. maijs

12+3+1

Vienmēr esmu bijusi no tiem cilvēkiem, kas cenšas iesākto novest līdz galam. Nezinu kāda muša šogad iekodusi, taču vienu dienu sapratu, ka esmu iedzīvojusies 12 iesāktos nepadarītos darbos. Tā,nu kad visu dienu esmu šausminājusies pati par sevi, pašā vakarā secinu, ka varu pieplusot vēl vienu, ko esmu pa dienu "saķērusi". A plus trīs- tās ir grāmatas. Jēziņ!
Līdzīgs pievelk līdzīgu. Viens nepabeigtais darbs pievelk nākamo, un beigās ne gala ne malas. Bet domas lidojums tik straujš, ka rokas paliek iepakaļus.
Sarakstīju uz lapas visus. Tagad, kamēr nebūs vismaz puse no saraksta ārā, nevienu jaunu iesāktu darbu!!
Lai tev tā nav.

otrdiena, 2011. gada 3. maijs

Jautājums

Kurš sakaitināja Sniega Māti? Maijā?!
Te gabals. Padejo tu ar, kamēr nokūst sniegs :)

pirmdiena, 2011. gada 2. maijs

Astoņi Kustoņi!

Viņi kopā ir desmit. Astoņi no tiem kustīgas ūdenszāles, kas ne mirkli nav mierā, ar vēlmi izpētīt un apgūt pasauli, cilvēkus un sevi.
Mamma ir supermamma- pirmkārt jau tāpēc, ka spēj būt ne tikai laba mamma, bet arī tāpēc, ka spēj būt sieviete. Skaista sieviete.
Un pacietīgais tētis! :)
Nestādos priekšā, kā viņi abi tikai galā ar mazajiem ķipariem, kad viņi ienāca pasaulē. Zinu tikai to, ka vienalga, lai cik noguris arī kādā mirklī nejustos, tava bērna smaids atsver visas rūpes un pārgurumu un dāvā vislielāko prieku un gandarījumu dzīvē. Viņiem šis prieks ir astoņkārtīgs.
 
Šie stāsti iedvesmo. Tik ļoti, ka apsveru domu, ka manā ģimenē būs vairāk par vienu bērniņu :)